La ultradreta alemanya, "a la caça de l'estranger" arran de l'assassinat d'un home

Les concentracions violentes entre bàndols neonazis i d’esquerres s’han succeït i han desbordat la policia.

La marxa ultradretana va convocar entre mil i dues mil persones
La marxa ultradretana va convocar entre mil i dues mil persones / Efe

La mort d'un home alemany de 35 anys durant una baralla en una festa popular a la ciutat de Chemnitz, a Saxònia, han desencadenat una allau de respostes violentes per part de grups neonazis i d'extrema dreta.

Segons la policia, el conflicte va començar sent una batalla verbal entre unes quantes persones, entre les quals estaven la víctima i els presumptes autors de la mort, dos joves, un  sirià i un iraquià, de 23 i 22 anys respectivament, que ja han sigut detinguts com a possibles autors materials d'un homicidi amb arma blanca.

Com ha explicat la portaveu policial, Sonja Penzel, després hi va haver una convocatòria a través de les xarxes socials entre els hooligans i els neonazis de la ciutat per a concentrar-se en un punt determinat i mostrar "als estrangers qui mana ací". Uns 800 neonazis es van llançar "a la caça de l'estranger" pels carrers de la ciutat.

En una concentració posterior, la marxa ultradretana va convocar entre mil i dues mil persones que proferien consignes hitlerianes i crits xenòfobs, mentre que una contramanifestació de l'esquerra era secundada per mil persones. 

A més, tot i el fort contingent policial, no es va poder evitar el llançament d'ampolles i objectes pirotècnics entre els dos bàndols ni que es produiren alguns ferits, la xifra dels quals no ha estat concretada per la Policia, fins que finalment es va poder controlar la situació. 

El portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert, que havia condemnat qualsevol tipus de "persecució" contra estrangers, va declarar: "A Alemanya, no hi ha lloc per a fer justícia per compte propi ni per a grups que volen propagar l'odi al carrer, ni per a la intolerància ni l'extremisme". 

També et pot interessar

stats