Les últimes imatges de Mart que envia el Perseverance

El robot ha fet el primer trajecte sobre la superfície i ofereix una perspectiva inèdita del planeta roig.

Marques de les rodes del robot Perseverance al terra rogenc de Mart

El vehicle robòtic Perseverance ja ha fet el primer trajecte sobre la superfície de Mart en recórrer 6,5 metres. El desplaçament, que ha deixat imatges des d'una perspectiva inèdita fins ara del planeta roig, constitueix la primera fita per a la missió Mars 2020, segons ha informat la NASA.

Dues setmanes després que el 18 de febrer arribara a Mart, el ròver Perseverance ha recorregut la primera distància sobre terres marcianes: quatre metres cap avant en línia recta, un gir de 150 graus a l'esquerra per a acabar, finalment, retrocedint 2,5 metres. "El primer viatge va anar increïblement bé", assenyalava en roda de premsa Anais Zarifian, enginyera del Laboratori de Propulsió de la NASA i membre de l'equip responsable de les proves de mobilitat del Perseverance.

Una de les últimes imatges difoses pel robot Perseverance, del cràter Jezero / NASA

En el temps que està al planeta roig, el robot ja ha enviat vora 7.000 imatges captades a través del conjunt de càmeres de què disposa, el "més avançat que mai ha viatjat a Mart", en paraules de Katie Stack Morgan, científica adjunta de la missió. En les noves estampes conegudes ara es poden veure, per exemple, les marques que deixa el mateix vehicle al terra rogenc del cràter Jezero.

El Perseverance, que va partir de la Terra el juliol de 2020, porta un aparell que transformarà el diòxid de carboni, que suposa un 96% de l'atmosfera marciana, en oxigen per a la respiració d'astronautes en futurs viatges tripulats i com a propulsor de coets per a tornar a la Terra. Té la tasca de buscar vida antiga, prendre mostres, estudiar la geologia i clima del planeta roig i preparar el camí per a un viatge tripulat.

També et pot interessar

stats