La UE vol accelerar la negociació amb el Regne Unit per a arribar a un acord del Brexit "en dues o tres setmanes"

Encara mantenen “diferències reals” amb els britànics en àrees com pesca, competència i governança.

Michel Barnier durant el consell extraordinari de la Unió Europea
Michel Barnier durant el consell extraordinari de la Unió Europea / Olivier Hoslet (Efe)

El cap negociador de la Unió Europea (UE) per a la futura relació amb el Regne Unit, Michel Barnier, ha transmés al seu homòleg britànic, David Frost, la seua disponibilitat per a accelerar les negociacions en els pròxims dies i arribar a un acord “en dues o tres setmanes".

"Aquestes negociacions no s'han acabat i volem donar-los totes les possibilitats d'acabar amb èxit”, ha assegurat Barnier en roda de premsa durant la cimera europea, qui ha anunciat que aquest el pròxim dilluns viatjarà a Londres i es quedarà "fins al cap de setmana si és necessari". Mentrestant, els negociadors britànics aniran a Brussel·les la setmana posterior per a treballar en l’acord.

El francés ha insistit en la seua determinació de trobar un "pacte just" amb el Regne Unit i va explicar que hi ha àrees en les quals "s'ha vist un progrés real" i "hi ha una bona oportunitat d'arribar a un acord" parcial. Però, hi ha “diferències reals” amb el país en àrees com pesca, competència i resolució de conflictes comercials.

Per la seua banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha recalcat que els estats membres confien "en Michel Barnier i en la seua manera de treballar" i ha subratllat que la transparència és "la millor manera de mantindre la unitat".

També et pot interessar

stats