La UE i el Regne Unit acorden intensificar la negociació per a arribar a un pacte enguany

El govern britànic ha rebutjat estendre la transició per a acordar els nous vincles més enllà del 31 de desembre.

En la reunió per esclarir la relació entre la UE i el Regne Unit han participat Ursula von der Leyen, Boris Johnson, Charles Michel i David Sassoli
En la reunió per esclarir la relació entre la UE i el Regne Unit han participat Ursula von der Leyen, Boris Johnson, Charles Michel i David Sassoli / Downing Street

La Unió Europea i el Regne Unit han acordat intensificar les converses sobre la seua relació després del Brexit per a aconseguir un pacte abans que acabe enguany, després que Londres haja rebutjat estendre la transició en la qual es negocien els nous vincles més enllà del pròxim 31 de desembre.

El club comunitari i el govern britànic han donat suport a accelerar les estancades negociacions durant una reunió d'alt nivell en la qual han participat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson i els líders del Consell Europeu, Charles Michel, i de l'Eurocambra, David Sassoli.

Ambdues parts han assegurat que la intensificació del diàleg hauria d'incloure, "si és possible", arribar a un "enteniment ràpid" sobre els principis en què es basaria l'acord sobre la futura relació.

Les converses sobre la relació del Regne Unit i la UE després del Brexit continuen estancades i amb escassos avanços després de celebrar-se quatre rondes de negociació des de març.

No s’ampliarà la transició

No obstant això, el Regne Unit ha rebutjat estendre la transició, en la qual es busca fixar els nous vincles més enllà del pròxim 31 de desembre, si bé pot sol·licitar abans de l'1 de juliol una pròrroga d'un o dos anys, fins a finals de 2021 o 2022.

La setmana passada, Londres va reiterar a Brussel·les la seua negativa a prolongar aquest període, que va començar després de la retirada britànica de la UE el passat 31 de gener i durant la qual es continua aplicant la legislació comunitària al Regne Unit.

Així, la transició sembla abocada a concloure onze mesos després de l'eixida del Regne Unit del marc comunitari.

També et pot interessar

stats