La UE reclama l'alliberament "immediat" del president nigerí

El govern francés assegura que Mohamed Bazoum, que continua retingut pels colpistes, està bé de salut

Centenars de partidaris del colp d'Estat mantenen una bandera russa davant de l'Assemblea Nacional a la capital, Niamey
Centenars de partidaris del colp d'estat mostren una bandera russa davant de l'Assemblea Nacional a la capital, Niamey / Stringer (Efe)

La Unió Europea ha reclamat l’alliberament “immediat” del president del Níger, Mohamed Bazoum, retingut al palau presidencial pels militars que han fet un intent de colp d’estat. L'alt representant de la Unió Europea per a Afers Estrangers, Josep Borrell, després d'haver parlat amb el mandatari, ha reclamat que es garantisca “la integritat física” del president nigerí.

"He parlat de nou aquesta nit amb el president Mohamed Bazoum. La UE reitera la seua crida a l'alliberament immediat del president, la seua seguretat, integritat física i llibertat de moviment han de ser garantides", ha afirmat el polític espanyol en la xarxa social X, coneguda fins fa poc com Twitter.

Fonts diplomàtiques franceses han informat, a primera hora d’aquest divendres, que Bazoum està en "bon estat de salut" malgrat trobar-se retingut pels colpistes. La ministra francesa d'Exteriors, Catherine Colonna, ha assegurat que Bazoum també havia parlat amb el president Emmanuel Macron. "Està localitzable, també va dir que té bona salut", ha afirmat Colonna.

El Níger va patir dimecres un colp d'estat per part d’una junta militar, autodenominada Consell Nacional per a la Salvaguarda de la Pàtria, que va anunciar la destitució del president Mohamed Bazoum, la suspensió de les institucions, el tancament de les fronteres i un toc de queda nocturn fins a nova orde. Aquest colp ha sigut àmpliament condemnat per la comunitat internacional.

També et pot interessar

stats