La UE reafirma el suport al pla nuclear amb l’Iran

L’Iran diu que la resposta davant de “l’atac terrorista” dels EUA en què van matar Soleimani va ser “proporcional i moderada”.

La UE reafirma el suport al pla nuclear amb l’Iran
La UE reafirma el suport al pla nuclear amb l’Iran

El representant de la Unió Europea en l’ONU, Olof Skoog, ha reafirmat davant del Consell de Seguretat el seu compromís amb l’acord nuclear a què han arribat amb l’Iran, un dia després que el president dels EUA, Donald Trump, instara les potències mundials a trencar-lo.

Washington es va retirar d’aquest pacte que es va subscriure en el 2015 entre l’Iran, la Xina, França, Rússia, el Regne Unit i els Estats Units, a més d’Alemanya i la UE.

Skoog va tornar a alertar que “el sistema multilateral està cada vegada més sota amenaça” i que “noves competicions i tensions estan minant el sistema multilateral”, amb què “tractats i acords àmpliament acceptats sembla que s’estan posant en qüestió”. Per això, va fer una defensa del multilateralisme i va alertar dels perills de tornar a l’era anterior a la creació de l’ONU, nascuda fa 75 anys.

En aquest sentit va qualificar la recent escalada al Pròxim Orient entre els Estats Units i l’Iran com una qüestió “extremadament seriosa” que “podria posar en perill la seguretat regional i reforçar el terrorisme internacional”.

L’Iran diu que la seua resposta va ser “moderada”

El representant de l’Iran davant de les Nacions Unides, Majid Takht-Ravanchi, ha assegurat davant del Consell de Seguretat de l’ONU que la resposta iraniana davant “l’atac terrorista” dels Estats Units que va matar el general Qasem Soleimani va ser “proporcional i moderada”.

El diplomàtic iranià ha donat les condolences a les víctimes de l’avió ucraïnés sinistrat a l’Iran que va costar la vida a 176 persones, i ha explicat que se n’estan investigant les causes.

També et pot interessar

stats