La UE, disposada a mantindre “la millor relació possible” amb el Regne Unit

Els líders de les tres principals institucions europees compareixen per a transmetre un missatge d'unitat davant el Brexit.

Imatge de portada: El president del Consell Europeu, Charles Michel, el president del Parlament de la UE, David Sassoli, i la presidenta de la Comissió de la UE, Ursula von der Leyen, pronuncien un discurs sobre el futur d'Europa a Brussel·les

Els líders de les tres principals institucions europees han comparegut aquest divendres junts en una roda de premsa a Brussel·les per a transmetre un missatge d'unitat el dia en què el Regne Unit abandona la Unió Europea. La història, han dit, no s’acaba amb el Brexit.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assenyalat que des de Brussel·les vol tindre “la millor relació possible” amb el país britànic una vegada es consume el Brexit. Tot i això, els adverteix que “mai serà tan bona com el fet de ser membre” de la Unió Europea. 

En la mateixa línia s'han pronunciat el president del Consell Europeu, Charles Michael, i el president de l'eurocambra, David Sassoli, que han recordat que hui és un dia “excepcional” per a la Unió Europea i han manifestat la tristesa que senten per l'eixida britànica. Michael ha insistit que el Regne Unit s’haurà d'alinear amb les normes del club comunitari si desitja mantindre l'accés al mercat únic. 

El Regne Unit eixirà de la Unió Eurpopea divendres a la mitjanit (23:00 GMT). Tot i això, res canviarà de moment. Ara comença un periode de transició que durarà fins que acabe l'any. Mentrestant, es continuarà aplicant la legislació comunitària en territori britànic, i Londres i Brussel·les negociaran com serà la futura relació que mantindran. 

També et pot interessar

stats