La UE destinarà més recursos a Espanya davant l’increment de la pressió migratòria

El president de la Comissió Europea fa una telefonada a Pedro Sánchez i s’hi compromet per carta a buscar finançament addicional.

Un guàrdia civil participa en l’acollida d’un grup de persones migrants a Algesires
Un guàrdia civil participa en l’acollida d’un grup de persones migrants a Algesires / Jon Nazca (Reuters)

La Unió Europea es compromet a donar suport a Espanya davant l’increment de la pressió migratòria al Mediterrani occidental. Així ho ha comunicat per telèfon el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, al president del govern espanyol. Poc després, Juncker ha fet públic el contingut de la conversa en el seu compte de Twitter.

Juncker també ha fet pública una carta que va enviar dimarts a Pedro Sánchez, en la qual anuncia el desbloqueig de 55 milions d’euros procedents d’un fons d’emergència, perquè el Marroc i Tunísia puguen reforçar el control de les seues fronteres amb material i coneixements tècnics.

El president de la Comissió Europea anuncia que es buscarà “finançament addicional”, perquè hi arribe aquest mateix any, atenent les resolucions del passat Consell Europeu del mes de juny. “Espanya té tot el suport de la Comissió” per a donar una resposta “organitzada i eficaç” a l’increment de les arribades irregulars a Espanya, afegeix Juncker.

Juncker ha donat ordes al comissari europeu per a la Migració, el grec Dimitris Avramópulos, per a què es desplace a Espanya.

La visita d’Avramópulos tindrà lloc “en els pròxims dies” per a conéixer de primera mà la situació que travessa Espanya i les necessitats del govern en la seua gestió.

La situació en les costes

Un miler de persones migrants, arribades en les últimes setmanes a les costes d’Andalusia, està acollit en diversos recintes habilitats per a l’atenció social i humanitària.

Dimecres, foren rescatades 96 persones en aigües de l’estret de Gibraltar, en el tercer dia consecutiu en què es va reduir l’arribada de pasteres a les costes de Cadis.

També et pot interessar

stats