La UE demana a la Xina que mantinga l’autonomia de Hong Kong i respecte les llibertats

La nova llei de seguretat que vol imposar el Partit Comunista xinés a Hong Kong ha provocat l’alarma entre la ciutadania de l’excolònia britànica.

La directora executiva d'Hong Kong, Carrie Lam, a les oficines del govern central a Hong Kong, anuncia la nova llei de segurtat nacional
La directora executiva d'Hong Kong, Carrie Lam, a les oficines del govern central a Hong Kong, anuncia la nova llei de segurtat nacional / Efe

La Unió Europea ha demanat a la Xina que respecte els drets i llibertats de Hong Kong, així com mantindre la seua autonomia, després que Pequín anunciara l’aplicació d’una polèmica llei de seguretat a Hong Kong. Una llei que prohibirà “qualsevol acte de traïció, secessió, sedició, subversió” contra el govern central.

Així, Josep Borrell, l’alt representant comunitari per a la Política Exterior, ha assegurat que la UE té un “fort interés en l’estabilitat i prosperitat continuades de Hong Kong” sota el principi d’“un país, dos sistemes", i que concedeix gran importància a la preservació de l’autonomia de Hong Kong.

Per la seua banda, la ciutadania de l’excolònia britànica, ja ha eixit al carrer després de mesos de calma a causa del coronavirus i acusa Pequín d’erosionar llibertats fonamentals com la de manifestació i el principi “un país, dos sistemes”.

També et pot interessar

stats