La UE demana a Turquia que cesse l'acció militar a Síria

Tot i això, Mogherini no vincula l’exigència amb els fons europeus per a ajudar els refugiats sirians al país.

L'alta representant per a la Política Exterior de la UE, Federica Mogherini
L'alta representant per a la Política Exterior de la UE, Federica Mogherini / David Zorrakino (Europa Press)

L'alta representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini, ha reclamat el cessament de l'acció militar turca al nord de Síria. Tot i això, ha deixat clar que seria un error vincular l’exigència amb els fons europeus per a ajudar els ciutadans sirians refugiats al país.

La també vicepresidenta de la Comissió Europea ha defensat que les ajudes van destinades als refugiats sirians a través d'aquestes agències i d'ONG: "La UE no finança les autoritats turques, sinó les agències internacionals per a ajudar els refugiats sirians", ha manifestat.

Sobre l'atac turc en territori sirià, Mogherini ha destacat que la UE ha reaccionat de manera “ferma i ràpida”, perquè ja ha alertat de les conseqüències humanitàries dramàtiques de qualsevol acció militar, que també ha considerat que suposa una desestabilització addicional a la zona que podria soscavar els avanços que s'han fet contra Daesh.

"La nostra postura sobre la intervenció militar està clara: hem demanat que es detinga perquè les conseqüències poden ser perillosíssimes", ha insistit.

També et pot interessar