La UE aprova un pla perquè els estudiants no perden l’Erasmus si hi ha un Brexit dur

Les mesures, de caràcter temporal, estan subjectes al principi de reciprocitat per part del Regne Unit.

La UE aprova un pla perquè els estudiants no perden l’Erasmus si hi ha un Brexit dur
La UE aprova un pla perquè els estudiants no perden l’Erasmus si hi ha un Brexit dur

La Unió Europea ha aprovat un pla de contingència que assegura que els estudiants i professors becats amb el programa europeu Erasmus no perdran les ajudes en cas que el pròxim 29 de març es confirme l'eixida de Regne Unit del club comunitari sense un acord que fixe les condicions del Brexit. Les mesures, de caràcter temporal i han sigut adoptades de manera unilateral, encara que estan subjectes al principi de reciprocitat per part del país britànic.

"Garantim així que els joves de la Unió Europea i del Regne Unit podran completar els seus estudis després del Brexit, perquè aquestes regles asseguren que les activitats lectives del seu curs continuaran sent elegibles per a la beca", ha manifestat la presidenta de torn de la UE, Ecaterina Andronescu.

Aquest reglament s'emmarca dins d'un paquet més ampli de mesures de contingència que la UE ultima per a mitigar els danys més greus d'un Brexit sense acord, uns treballs que s'han intensificat en complicar-se la ratificació a Regne Unit del pacte d'eixida tancat entre Londres i Brussel·les després d'un any i mig de negociació.

Entre les qüestions que preveu figura que no es puga interrompre cap beca iniciada abans de "l’últim moment en què els tractats europeus deixen d'aplicar-se a Regne Unit". També permetrà que els qui es beneficien d'aquestes beques no perden els seus crèdits acadèmics, per la qual cosa no se'ls podrà obligar a repetir el semestre o any acadèmic afectat pel Brexit.

D'acord als comptes de la Unió Europea, a la fi d'aquest mes, quan està prevista l'eixida de Regne Unit, hi haurà almenys 14.000 estudiants d’Europa al Regne Unit i altres 7.000 britànics gaudint d'una beca Erasmus en la resta dels estats membres.

També et pot interessar

stats