La UE adopta formalment el nou repartiment d'escons a partir de 2019

Espanya guanyarà 5 eurodiputats en 2019 amb la redistribució d'escons després del Brexit.

La UE adopta formalment el nou repartiment d\'escons a partir de 2019
La UE adopta formalment el nou repartiment d'escons a partir de 2019

Els líders de la Unió Europea (UE) han adoptat la redistribució dels 73 escons que ocupaven els eurodiputats britànics. Aquesta redistribució beneficiarà especialment Espanya, que en 2019 passarà de tindre 54 a 59 eurodiputats.

França també guanyarà cinc escons (de 74 a 79 eurodiputats), mentre que Itàlia passarà de 73 a 76 i Holanda de 26 a 29. També Irlanda sumarà dos escons fins a arribar als tretze, i guanyaran un escó més Dinamarca, Estònia, Croàcia, Polònia, Romania i Eslovàquia. La resta de països es mantindrà amb els mateixos eurodiputats, inclosa Alemanya, de la qual històricament s'ha criticat la seua sobrerepresentació (96 escons dels 751 actuals).

Els partits espanyols que aconseguisquen més vots seran els més beneficiats de l'augment d'escons. En l'actualitat, els partits amb més representació en l'Eurocambra són el PP (16 eurodiputats), el PSOE (14) i Podem (5).

El repartiment de part dels escons que deixarà vacants el Brexit ha estat criticat per alguns grups, com els conservadors i reformistes (ECR) -als quals pertanyen actualment els conservadors britànics-, que consideren que els seients del Regne Unit simplement haurien d'eliminar-se.

També et pot interessar

stats