Els ucraïnesos transformen espais quotidians en fàbriques de muntatge de còctels Molotov

La ciutadania atrapada a ciutats com Lviv tracten de defendre’s amb armes improvisades amb botelles i líquid inflamable

El veïnat de Lviv crea còctels Molotov amb els quals defendre's dels atacs de l'exèrcit rus / À Punt NTC
Hibai Arbide
03 de març 2022 - 16:33

La guerra ha transformat les vides i les ciutats d'Ucraïna. A Lviv, una antiga fàbrica soviètica que albergava fins fa una setmana un espai d'art, s'ha convertit en una cadena de muntatge de còctels Molotov.

Un dels organitzadors ha explicat a À Punt NTC que la dificultat més gran que hi troben és enviar-los al front. Per a això, compten amb la coordinació de les milícies, que de fet són les que controlen gran part de la xarxa viària.

Cada dia, centenars de voluntaris confeccionen aquestes armes improvisades amb botelles, grans sacs de suro i líquid inflamable. Per motius de seguretat, han demanat als periodistes que no graven la zona, ja que també serveix com a refugi temporal de moltes famílies provinents de l'est del país.

Una altra jove, encarregada de dinamitzar l'espai artístic, ara reconvertit en lloc estratègic de guerra, ha contat com a més de donar menjar, roba i assistència als refugiats, també alimenten i ajuden als milicians de defensa territorial.

Una de les dones amagades, Svetlana, ha contat com la seua família va escapar de les bombes de Khàrkiv, la seua ciutat natal, però encara no han decidit quin és el següent pas. "És difícil imaginar els pròxims mesos o anys quan la teua vida es troba en dues maletes i una motxilla" ha explicat.

També et pot interessar

stats