Ucraïna s’ompli de magatzems improvisats per al menjar i medicaments que envien altres països

Des d’aquests centres logístics, gestionats per persones voluntàries, es van subministrant tant a famílies desplaçades com a l’exèrcit

A Lviv han reconvertit tota classe d'espais en magatzems des d'on distribueixen els recursos / À Punt NTC

Bona part de la ciutadania ucraïnesa que encara no ha pogut abandonar el país viu aïllada i la mancança d'aliments i medicaments resulta alarmant. A Lviv han reconvertit tota classe d'espais en magatzems des d'on després distribueixen aquests recursos.

En un d'aquests treballa de voluntària Uliana, el marit de la qual va morir en la guerra del Donbass. Ara sent que el que ha de fer és ajudar altres soldats, i ho fa realitzant activitats logístiques des de la frontera polonesa. 

En els 9.000 metres quadrats que té el magatzem on treballa s’apilen tones i tones de menjar i medicaments per a ajudar les famílies que van arribant, però també per als soldats. A Ucraïna, la solidaritat i el suport logístic són indistingibles.

Iuri, un altre voluntari del centre logístic, explica que aquest antic centre d'exhibicions d’art serveix de punt de partida per a l’enviament per a ciutats com Khàrkiv, Nikolai i altres fortament bombardejades, mentre que Lida assegura que ja ha perdut el compte de quants dies està treballant amb l’ajuda humanitària perquè ha perdut la noció del temps.

En la segona setmana de la invasió russa, a Ucraïna ja han aprés a planificar a mitjà termini, però a pensar només en les pròximes hores perquè, en una guerra, tot pot canviar de sobte.

També et pot interessar

stats