Ucraïna recupera 113 quilòmetres quadrats al sud del país

La viceministra ucraïnesa de Defensa destaca que huit localitats han sigut alliberades i que han fet retrocedir els russos una distància de set quilòmetres en línia recta

Un militar ucraïnés a la població de Blahodatne, regió de Donetsk, Ucraïna, recentment recuperada,
Un militar ucraïnés a la població de Blahodatne, regió de Donetsk, Ucraïna, recentment recuperada / Efe

La viceministra ucraïnesa de Defensa, Hanna Maliar, ha destacat aquest dilluns que les forces ucraïneses han recuperat un total de 113 quilòmetres quadrats al sud del país des que van començar la contraofensiva fa dues setmanes.

"En el curs de dues setmanes d'operacions ofensives en les direccions de Berdiansk i Melitópol, huit localitats han sigut alliberades", ha dit Maliar, sumant Piatikhatki, a la província sud-oriental de Zaporíjia, alliberada durant el cap de setmana, a la llista de pobles recuperats.

Les forces ucraïneses en aquesta part del país han aconseguit fer retrocedir els ocupants russos una distància de set quilòmetres en línia recta.

La política ucraïnesa ha afegit, a més, que els combats continuen a la província oriental de Donetsk, l'altra regió en què Ucraïna està duent a terme la contraofensiva. A Bakhmut, ha afirmat, Rússia continua acumulant tropes per a frenar l'avanç ucraïnés pels flancs.

En les zones de Liman, Kúpiansk, Avdíivka i Màrinka, també en l'est, Rússia intenta fer retrocedir a les tropes ucraïneses sense èxit, segons la viceministra.

Maliar ha assegurat que Rússia ha perdut, entre morts i ferits, més de 4.600 homes la setmana passada, en la qual Ucraïna hauria capturat més de 80 combatents de l'agressor.

"Les nostres forces armades també han destruït més de 400 unitats d'equipament i armes enemigues, entre elles helicòpters, tancs, llançacoets, sistemes de míssils antitancs i altres", ha conclòs la viceministra ucraïnesa.

També et pot interessar

stats