Ucraïna prohibeix l'entrada a ciutadans russos amb edats entre 16 i 60 anys

El president ucraïnés, Petró Poroixenko, vol evitar que Rússia forme "exèrcits privats" encoberts.

Un agent de la Guàrdia de Fronteres d'Ucraïna a la frontera amb Rússia, a la província de Khàrkiv, el 28 de novembre del 2018
Un agent de la Guàrdia de Fronteres d'Ucraïna a la frontera amb Rússia, a la província de Khàrkiv, el 28 de novembre del 2018 / Reuters

El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, ha anunciat aquest divendres que ha imposat restriccions a l'entrada al territori ucraïnés de ciutadans russos amb edats compreses entre 16 i 60 anys. Aquesta decisió s’ha pres per a evitar que "Rússia forme exèrcits privats encoberts a Ucraïna", ha dit el màxim mandatari ucraïnés.

Poroixenko ha explicat que la restricció d'entrada a Ucraïna vol impedir que els ciutadans russos augmenten les "files d'exèrcits privats", que en realitat són unitats de les forces armades russes que de manera encoberta combaten contra les ucraïneses.

Aquesta mesura arriba enmig de les tensions amb Rússia per l'incident del 25 de novembre al mar d'Azov, on la Guàrdia Costanera russa va disparar contra tres vaixells ucraïnesos i els va capturar, juntament amb tota la tripulació, per considerar que havien entrat en les seues aigües territorials.

Després de l'incident al mar d'Azov, Ucraïna ha decidit imposar la llei marcial a les províncies frontereres amb Rússia durant un mes, una mesura que ha sigut criticada per Rússia.

Ucraïna manté que els seus vaixells no van fer res il·legal i que va ser Rússia la que va provocar l'incident, quan la Guàrdia Costanera va disparar "a matar" contra les tres naus, que continuen a Crimea.

Per la seua banda, el president rus, Vladímir Putin, ha llançat aquesta setmana una advertència molt dura a Ucraïna mentre que un tribunal de Crimea ha enviat a la presó durant dos mesos una part de les tripulacions ucraïneses

També et pot interessar

stats