Twitter suspén una congressista dels EUA per qüestionar les vacunes

La congressista republicana Marjorie Taylor Greene assegurava que les vacunes estan "fracassant" i que "no redueixen la propagació del virus"

La congressista republicana dels Estats Units, Marjorie Taylor Greene
La congressista republicana dels Estats Units, Marjorie Taylor Greene / Reuters

La xarxa social Twitter ha suspés des d'aquest dilluns per una setmana el compte de la congressista republicana dels Estats Units Marjorie Taylor Greene per publicar un missatge en el qual assegurava que les vacunes estan "fracassant" i que "no redueixen la propagació del virus".

Greene, representant per Geòrgia i una de les figures més polèmiques del Congrés nord-americà, va cridar l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA, en anglés) a no aprovar les vacunes contra la Covid-19. (Encara que estan mesos sent àmpliament distribuïdes i inoculades a la població, les vacunes només disposen d'una aprovació d'emergència, encara no definitiva).

Els moderadors de Twitter van considerar que el missatge de Greene, posant en dubte l'efectivitat de les vacunes, constitueix una violació de la seua política, que prohibeix publicar informació falsa o que induïsca a error sobre la Covid-19 i que puga "provocar danys".

La suspensió implica que Greene no podrà enviar tuits, retuitar, donar al m'agrada o seguir altres usuaris durant els pròxims set dies, encara que sí que podrà continuar comunicant-se amb els seus seguidors mitjançant missatges directes.

"Twitter m'ha suspés per dir la veritat, i per publicar el que molta gent està dient", s'ha defensat la congressista en un comunicat, i ha assegurat que "la veritat és molt ofensiva per a tots els fràgils hipòcrites de Twitter".

La totalitat del missatge original compartit per Greene deia així: "L'FDA no hauria d'aprovar les vacunes contra la Covid-19. Hi ha massa casos d'infeccions i transmissió del virus entre gent vacunada. Aquestes vacunes estan fracassant i no redueixen la propagació del virus, com tampoc ho fan les mascaretes. Les vacunes obligatòries violen les nostres llibertats individuals".

Aquesta és la tercera vegada que la controvertida representant per Geòrgia rep una suspensió de Twitter per compartir informació que l'empresa de San Francisco considera falsa.

També et pot interessar

stats