Twitter qualifica continguts de Donald Trump com a informació falsa

El president dels Estats Units reprova l’anunci de l’executiu de Califòrnia, que planteja votar per correu en les pròximes eleccions per a evitar contagis de Covid-19.

Avís de la xarxa social Twitter sobre les publicacions del president dels Estats Units
Avís de la xarxa social Twitter sobre les publicacions del president dels Estats Units

Donald Trump s’ha pronunciat agressivament contra la possibilitat de votar per correu anunciada pel governador de Califòrnia, Gavin Newsom, mentre dure la pandèmia. “No hi ha cap forma (zero!) que les paperetes de correu siguen menys que substancialment fraudulentes”, ha contestat en Twitter el president dels Estats Units, una afirmació que la xarxa social ha qualificat de falsa.

Aquesta ferramenta de missatges breus ha enllaçat per primera vegada una publicació de Trump amb informació verificada que contradiu el seu contingut, un procediment habitual però que fins ara s’havia resistit a aplicar al mandatari. L’alerta de Twitter s’ha produït després que Trump assegurara que aquesta mesura excepcional, prevista en les eleccions presidencials de novembre als Estats Units, derivaria en uns comicis falsejats.

Tuits publicats per Donald Trump / @realDonaldTrump

En fer clic en l’alerta, la xarxa social redirigeix a una altra pàgina dins de la plataforma en la qual apareix en lletres destacades en negreta: “Trump assegura sense proves que el vot per correu derivarà en frau electoral” i cita mitjans de comunicació com la CNN i The Washington Post.

Trump ha contestat que no permetrà que la multinacional interferisca en la seua “llibertat d’expressió” per a verificar el contingut dels seus missatges. “Twitter està interferint en les eleccions presidencials de 2020. Diuen que la meua afirmació sobre el vot per correu, que provocarà corrupció i frau massiu, és incorrecta, basant-se en verificacions de notícies falses”, ha recriminat Trump, precisament a través d’aquesta xarxa social. Twitter és la ferramenta més usada pel president nord-americà, a través de la qual es comunica directament amb els seus simpatitzants sense passar pel filtre tradicional dels mitjans, i on acumula més de huitanta milions de seguidors.

També et pot interessar

stats