Turquia va compartir gravacions sobre l'assassinat de Khashoggi amb altres països

Erdogan assegura que hi ha 15 persones que saben qui va matar el periodista i què van fer amb el cadàver.

Imatge del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan
Imatge del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan / Efe

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha explicat que el seu país va compartir amb altres països els “registres” de les gravacions relacionades amb l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi. Erdogan ha confirmat que van donar “els registres a Aràbia Saudita, Estats Units, Alemanya, França, Regne Unit” i que “van escoltar les converses” i per això no se li han de pegar més voltes. 

El president ha recordat que les investigacions turques demostren l'arribada d'un equip de 15 agents saudites a Istanbul, el mateix dia que assassinaren Khassoggi en el consolat del seu país, el passat 2 d'octubre. De fet, Erdogan ha sentenciat que “aquestes 15 persones, amb tota certesa, saben tant qui és l'assassí, com on van portar el cos". Aquestes declaracions les ha fet abans de partir a París per a participar en els actes de commemoració de la fi de la Primera Guerra Mundial. 

Erdogan també ha recordat que, segons Riad, el cadàver s'havia entregat a un “col·laborador local” i ha insistit en el fet que s'aclarirà la identitat d'aquesta persona, si és que realment existeix. 

També et pot interessar

stats