Turquia tanca el Bòsfor al pas de vaixells de guerra de tots els països

El tancament del Bòsfor pot afectar especialment Rússia, que ja no podrà enviar al mar Negre unitats navals procedents d'altres zones

Un vaixell rus passa per davant d'Istambul
Un vaixell rus passa per davant d'Istambul / Reuters

El govern turc ha anunciat que tanca l'estret del Bòsfor al pas de navilis militars de tots els països, encara que aquells vaixells que tinguen la seua base al mar Negre, com els de Rússia o Ucraïna, podran encara tornar als seus ports, en aplicació de la Convenció de Montreux.

"Hem advertit tots els països, siguen riberencs del mar Negre o no, que no han de passar vaixells de guerra pel Bòsfor i els Dardanels", ha dit a la premsa el ministre d'Afers Estrangers turc, Mevlüt Çavusoglu, després d'acabar una sessió del gabinet, informa la cadena NTV.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ja havia advertit poc abans sobre la disposició del seu govern d'aplicar la decisió de tancar el pas entre el Mediterrani i el mar Negre per a impedir que la guerra a Ucraïna "vaja més enllà".

Bulgària i Romania, membres de l'OTAN, són riberencs del mar Negre, igual que Ucraïna i Rússia, que té ací la base d'una de les seues flotes.

Çavusoglu ha aclarit que es continuarà permetent el pas de vaixells de guerra que tornen a les seues bases al mar Negre.

El tancament del Bòsfor pot afectar especialment Rússia, que ja no podrà enviar al mar Negre unitats navals procedents d'altres zones.

També et pot interessar

stats