Turquia difon imatges que impliquen l'Aràbia Saudita en la desaparició del periodista

Un equip de 15 suposats agents de la intel·ligència es desplaçaren al consolat d'Istanbul, on va ser vist per última volta Jamal Kashoggi.

Turquia difon imatges que impliquen l\'Aràbia Saudita en la desaparició del periodista

Diversos mitjans de comunicació turcs han difós imatges en què es veu com presumptes oficials dels serveis secrets saudites viatgen a Istanbul en dos jets privats, s'allotgen en hotels i es desplacen en diversos vehicles al consolat d'aquest país a Istanbul, on va ser vist per última volta el periodista Jamal Kashoggi, un informador crític amb la família reial saudita.

Una càmera de seguretat grava Kashoggi entrant a l'edifici el dos d'octubre, per a formalitzar uns tràmits, i no en va eixir mai. Segons la premsa turca, que cita fonts dels serveis de seguretat d'aquest país, el periodista va ser assassinat i esquarterat. Tanmateix, l'Aràbia Saudita nega les acusacions.

El diari turc (progovernamental) Sabah fins i tot identifica amb el nom i una fotografia un dels presumptes membres de l'"esquadró de la mort" com un forense expert que ha treballat pel Ministeri de l'Interior saudita més de vint anys. 

Altres noms i fotografies dels presumptes espies, que segons el mateix diari haurien viatjat amb passaports diplomàtics, serien oficials de l'exèrcit saudita i la força aèria. 

'The New York Times' acusa la família reial saudita

Segons The New York Times, que també cita fonts de la seguretat turca, també s'haurien interceptat comunicacions que impliquen el crim la família reial saudita. 

La Unió Europea i Nacions Unides han demanat una investigació exhaustiva, mentre que el president dels Estats Units ha anunciat que demanarà informació al govern de Riad, principal aliat d'Occident al Pròxim Orient. 

El cas pot convertir-se en un problema per al príncep hereu, Mohammed bin Salman, a qui Khashoggi va acusar de sembrar el caos al Líban i promoure la guerra cruel del Iemen.

També et pot interessar

stats