Turquia comença a bombardejar el nord-est de Síria

Segons Erdogan, l'operació es dirigeix contra el grup jihadista Estat Islàmic i contra les milícies kurdo-sirianes Unitats de Protecció Popular.

Bombardejos al nord-est de Síria
Bombardejos al nord-est de Síria / Reuters

Avions turcs han començat a bombardejar zones civils en el nord-est de Síria, poc després que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, anunciara el començament de l'ofensiva contra la regió.

El Centre de Coordinació i Operacions Militars de les Forces Democràtiques Sirianes ha demanat als Estats Units i a la coalició “una zona d'exclusió aèria per a detindre els atacs contra les persones innocents”.

Erdogan ha precisat que l'operació es dirigeix tant contra el grup jihadista Estat Islàmic com contra les milícies kurdo-sirianes Unitats de Protecció Popular, que dominen el nord-est de Síria i que havien rebut fins a aquesta setmana el suport dels EUA.

Ankara considera “terroristes” aquestes milícies kurdo-sirianes pels seus vincles amb el grup armat PKK, actiu en territori turc.

Turquia aspira a controlar una franja adjacent a la frontera siriana de 32 quilòmetres d'amplària i 480 de llargària, des de l'Eufrates fins a l'Iraq.

També et pot interessar