Turquia busca inversions a Qatar per a pal·liar la crisi econòmica

I continua la guerra amb els Estats Units, al qual eleva els aranzels que afecten els automòbils i una vintena de productes més.

L’emir de Qatar i el president turc s’han reunit per ha trobar una possible eixida a la crisi econòmica a Turquia
L’emir de Qatar i el president turc s’han reunit per ha trobar una possible eixida a la crisi econòmica a Turquia

Continua la guerra diplomàtica entre Turquia i els Estats Units i també les seues derivades econòmiques. Després que el govern turc haja elevat els aranzels imposats als Estats Units, que afecten els automòbils i una vintena de productes, sembla que la lira ha frenat la caiguda, però l’episodi encara no està tancat. Turquia busca ara el suport de països del Golf, com Qatar, que han promés unes inversions que podrien pal·liar la crisi econòmica i evitar que es contagie a altres economies.

L’emir de Qatar i el president turc s’han reunit per ha trobar una possible eixida a la crisi econòmica a Turquia. Qatar ha promés una inversió de 15.000 milions de dòlars en un gest que dóna oxigen a l’economia turca després de la caiguda lliure de la seua moneda a causa de la crisi diplomàtica amb els Estats Units.

La condició que posa el ministre d’Exteriors turc per a negociar amb els nord-americans és “sense amenaces ni dictats”. El govern d’Ankara ha duplicat els aranzels sobre els productes dels Estats Units i Washington respon que la decisió és “lamentable” i que va en la direcció equivocada.

El ministre de Finances turc ha mantingut hui 6 d’agost una videoconferència amb uns 3.000 inversors per a intentar calmar els mercats. Els analistes mantenen fixa la mirada en aquesta crisi en espera de saber si es tracta d’una tempesta passatgera o si pot contagiar-se a altres economies.

També et pot interessar

stats