Turquia bombardeja posicions kurdes al nord-est de Síria

Es tracta del preludi a l'atac turc per via terrestre després de la retirada de les tropes nord-americanes de la zona.

Turquia bombardeja posicions kurdes al nord-est de Síria
Turquia bombardeja posicions kurdes al nord-est de Síria

Les regles en el tauler del conflicte sirià han tornat a canviar. La intenció de l'exèrcit turc de llançar una operació al nord-est de Síria contra les milícies kurdes, que consideren terroristes, ha començat a transformar el joc de forces en una de les zones amb major tensió del planeta. Un anunci que ha desencadenat la retirada de les tropes nord-americanes del nord-est de Síria, ja que els Estats Units han assenyalat que no vol veure's involucrat en el conflicte.

De fet, l'ofensiva ja ha començat amb el bombardeig per part de Turquia de posicions kurdes al nord-est de Síria. Les Forces de Síria Democràtica (FSD), l'aliança que lideren els kurds, ha assegurat en el seu compte de Twitter que els militars turcs han bombardejat un dels punts de la frontera de Sere Kaniye (Ras al-Ayn) amb Turquia. Una ofensiva davant la qual busquen defendre’s teixint aliances, amb el govern sirià, el seu enemic històric, i Rússia. 

L'aliança seria prou significativa, tenint en compte la persecució sistemàtica que ha realitzat el partit sirià governant, Baaz, contra ells. Aquest plantejament mostra la situació desesperada dels kurds després del començament de l'ofensiva turca i de la retirada de les tropes nord-americanes. El moviment estatunidenc s'ha interpretat per algunes faccions com una mena de "traïció", després que les milícies kurdes hagen lluitat colze a colze amb les tropes estatunidenques per a derrotar els jihadistes del Daesh.

La retirada de les tropes nord-americanes ha afectat les FSD, que han hagut de suplir els 50 soldats americans amb forces pròpies. Per això, han hagut de retirar-les d'altres posicions que encara són escenari de combats contra l'Estat Islàmic. Per la seua banda, els rebels sirians s'ha mobilitzat a la frontera i a la província d'Alep per a donar suport a Turquia en l'ofensiva, com ja van fer en dos ocasions anteriors, ocupant en una de les ocasions el cantó kurd d'Afrin.

També et pot interessar