Turquia anuncia una operació militar "imminent" a Idlib

Erdogan fa un “últim advertiment” al règim de Damasc després de les converses “insatisfactòries” amb Rússia per a alleujar la tensió a la zona.

Un refugiat procedent d'Idlib
Un refugiat procedent d'Idlib / Khalil Ashawi (Reuters)

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha advertit aquest dimecres de la imminència d'una operació de l'exèrcit a la província siriana d'Idlib. L'anunci és, segons ha dit, l'“últim advertiment” al règim de Damasc, que es produeix després que Turquia haja considerat insatisfactori el resultat aconseguit dimarts en les converses amb Moscou sobre aquest conflicte.

“Ara estem fent els últims advertiments. L'operació a Idlib és ara una qüestió de poc de temps. Podem entrar-hi de sobte una nit”, ha dit el mandatari davant dels diputats del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), actualment en el govern turc.

La segona ronda de consultes entre Rússia i Turquia amb l'objectiu d'alleujar la tensa situació que hi ha entre els dos països arran de la guerra de Síria va acabar dimarts a Moscou sense cap declaració oficial, però el portaveu de la presidència turca va afirmar la nit passada que les converses, si bé continuaran, no han donat fins ara el resultat que Turquia volia.

També et pot interessar

stats