Els turistes valencians atrapats a Etiòpia per l'enfrontament armat tornen a casa

Han aterrat aquest dilluns a l'aeroport de València després de passar onze dies al país africà

Els turistes valencians s'abracen amb els seus familiars a l'aeroport / 'À Punt NTC'

Els turistes valencians atrapats a Etiòpia per l'enfrontament armat a la zona ja ha retornat a casa després d'haver passat onze dies al país africà. És el cas de la família formada per Mauro Fernández, Tina Peris i la seua filla Patricia, que han aterrat aquest dilluns a l'aeroport de València. Ho descriuen com una experiència molt dura: "Vam passar molta por, el primer dia va ser terrible", assegura Mauro.

L'enfrontament armat els va obligar a resguardar-se en un hotel després que el conductor de l'autobús en el qual viatjaven decidira retrocedir. "Ens vam refugiar en una gasolinera i en aquell moment van començar els trets, ens vam llançar a terra a l'autobús".

La família, a més, diu que la web de l'ambaixada espanyola va advertir la recomanació de no viatjar a la zona un dia després que ells alertaren de la situació que es vivia al nord d'Etiòpia, i no abans.

A pesar de la por, agraeixen al poble etíop l'hospitalitat perquè "ens van donar allò que tenien, perquè no tenien res". Finalment, van pujar a un helicòpter que els va evacuar del lloc.

Durant la vesprada, la resta de viatgers espanyols han aterrat a Madrid i Barcelona. Ambaixades internacionals, com l'espanyola, han demanat als ciutadans que s'abstinguen de viatjar a la regió.

També et pot interessar

stats