Trump visita l'Afganistan i anuncia un nou diàleg amb talibans

Els talibans contesten que és "molt prompte" per a parlar del reinici del diàleg.

Donald Trump intervé davant les tropes nord-americanes en la base aèria de Bagram (Afganistan)
29 de novembre 2019 - 17:11

El president dels EUA, Donald Trump, ha visitat per sorpresa l'Afganistan. La primera vegada durant el seu mandat i ha anunciat la represa del diàleg de pau amb els talibans. "Els talibans volen arribar a un acord, i ens estem reunint amb ells", ha dit el president nord-americà.

Trump ha passat tres hores i mitja en la base aèria de Bagram, on s'ha reunit amb els soldats i amb el president afganés, Ashraf Ghani, en la seua primera visita al país on els EUA lliuren la guerra més llarga de la seua història.

Així, ha confirmat la represa d'un diàleg que ell mateix va suspendre abruptament al començament de setembre, després que els talibans admeteren l'autoria d'un atemptat a Kabul que va posar fi a la vida d'11 persones, entre elles un soldat nordamericà. 

A més, Trump ha confirmat que el seu objectiu continua sent reduir a 8.600 el nombre de soldats a l'Afganistan, dels quasi 14.000 que hi ha actualment al país.

Els talibans diuen que és "molt prompte" per a parlar del reinici del diàleg

Els talibans han contestat aquest divendres que és "molt prompte" per a parlar del reinici de les converses amb els Estats Units. "És molt prompte per a parlar sobre això. Parlarem sobre aquest tema i ho explicarem en el futur", ha dit el principal portaveu talibà, Zabihullah Mujahid.

També et pot interessar

stats