Trump, victoriós davant l'informe sobre la presumpta conspiració amb Rússia

El fiscal Mueller conclou que ningú va conspirar amb les autoritats russes en els comicis presidencials dels Estats Units el 2016.

El president Donald Trump aquest diumenge en l’arribada a la Casa Blanca
El president Donald Trump aquest diumenge en l’arribada a la Casa Blanca / Jim Lo Scalzo (Efe)

L'informe del fiscal especial Robert Mueller ha conclòs que ningú de la campanya del president nord-americà, Donald Trump, va conspirar amb les autoritats russes en els comicis presidencials del 2016. El mandatari s'ha mostrat victoriós per les conclusions i ha assegurat que suposa la seua "completa i total exoneració".

"La investigació del fiscal especial no ha trobat que la campanya de Trump ni cap persona relacionada va conspirar o es va coordinar amb Rússia els seus esforços per influir en les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016", ha manifestat el fiscal general, William Barr, en una carta divulgada aquest diumenge. Però contràriament a les declaracions del president, Barr matisa que "si bé aquest informe conclou que el president no va cometre un delicte, tampoc no l'exonera".

Les evidències que Mueller havia reunit no són suficients "per a establir que el president va cometre una ofensa d'obstrucció de la Justícia", continua Barr en el document. Membres del Congrés, majoritàriament demòcrates però també alguns republicans, han demanat la difusió íntegra d'aquest informe que ha despertat nombroses especulacions sobre les relacions entre el Kremlin i Washington.

Trump qualifica la investigació de "caça de bruixes"

Arran d'aquesta investigació s'han imputat 34 persones, inclosos sis exassessors de Trump i 26 russos, que probablement no seran jutjats, perquè els Estats Units no té tractat d'extradició amb Rússia.

Els últims dos anys Trump ha insistit que aquesta investigació ha constituït una "caça de bruixes" activada per l'oposició demòcrata i que les acusacions han sigut "la cosa més ridícula". "És una pena que el nostre país haja hagut de passar per això. Per a ser honest, és una pena que el vostre president haja hagut de passar per tot això", ha ressaltat el president en breus declaracions als periodistes.

També et pot interessar

stats