Trump veu "absolutament ridícul" l'obertura d'un altre juí polític

El president ixent acusa els demòcrates de continuar amb "la major caça de bruixes de la història de la política".

El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest dimarts abans de viatjar a Texas
El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest dimarts abans de viatjar a Texas / Kevin Lamarque (Reuters)

El president ixent dels Estats Units, Donald Trump, considera "absolutament ridícul" que li vagen a obrir un altre juí polític en el Congrés per l'assalt al Capitoli del passat dimecres, el segon d'aquest tipus a què s'enfrontaria el mandatari a penes en un any. En declaracions als periodistes a la Casa Blanca, el mandatari ha dit que aquest procediment suposa "una continuació de la major caça de bruixes de la història de la política". Un fet que, al seu parer, està causant "un enuig fenomenal".

L'oposició demòcrata a la Cambra de Representants va posar en marxa l'impeachment aquest dilluns, amb la presentació d'una resolució en què acusen formalment Trump amb el càrrec d'"incitació a la insurrecció" per la seua responsabilitat en els violents aldarulls. Preguntat si pensa dimitir del càrrec, com sol·licita el Partit Demòcrata, el dirigent nord-americà ha evitat donar una resposta directa. "No volem violència", s'ha limitat a afirmar.

Els Estats Units viuen un inaudit moment de convulsió política després que una turba de seguidors del president Trump va assaltar violentament el Capitoli la setmana passada, episodi que es es va saldar amb cinc morts, entre ells un policia. Minuts abans de la turba, el mandatari instava els seguidors a marxar cap al Congrés per a mostrar la seua fortalesa. Aquest dimarts continuava sense mostrar senyals de remordiment sobre aquesta actuació: "La gent pensa que el que vaig dir va ser totalment apropiat".

Trump viu els últims dies del seu mandat, ja que cedirà la presidència al demòcrata Joe Biden, guanyador de les eleccions celebrades el passat mes de novembre. La presa de possessió tindrà lloc a Washington el 20 de gener sota un enorme desplegament de seguretat. L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) ha alertat sobre l'amenaça de "protestes armades" en tot el país a partir de dissabte, d'un "alçament" en l'àmbit nacional i d'un nou intent d'assalt al Capitoli des de diumenge fins a la investidura de Biden com a nou president.

També et pot interessar

stats