Trump veta negocis amb empreses estrangeres, com Huawei, per a evitar l'espionatge

El gegant tecnològic xinés contesta que les restriccions només perjudicaran els EUA en el desplegament de les xarxes 5G.

VÍDEO | Trump veta negocis amb empreses estrangeres, com Huawei, per a evitar l\'espionatge

El president estatunidenc, Donald Trump, ha prohibit a les companyies nord-americanes usar equips de telecomunicacions fabricats per empreses que suposadament intenten espiar els Estats Units, la qual cosa podria restringir els negocis amb empreses com Huawei. Trump ha argumentat que la intromissió d'empreses de països rivals en les telecomunicacions dels EUA suposa una "emergència nacional". El gegant tecnològic xinés Huawei ha contestat que aquestes restriccions "només perjudicarà els interessos" de les empreses i els consumidors dels Estats Units.

Trump ha plasmat la seua decisió en una orde executiva, que es dirigeix contra els "adversaris estrangers" dels Estats Units, però no nomena específicament la Xina. L'orde dona al secretari de Comerç 150 dies per a establir quines companyies han d'estar subjectes a noves limitacions. Comerç ha inclòs ja Huawei en aquesta llista de companyies i persones a les quals es prohibeix l'accés a tecnologia estatunidenca,

Batalla pel control de les xarxes 5G

En la pràctica, l'orde de Trump aguditza la batalla pel control de les xarxes 5G. Els Estats Units lideren una campanya global per a impedir que les companyies xineses, com Huawei, controlen les xarxes 5G, que permeten navegar per internet amb molta més velocitat. Washington tem que la Xina use les xarxes 5G de Huawei per a espionatge

Per la seua banda, el gegant tecnològic xinés Huawei ha assenyalat que aquest tipus de "restriccions desraonades" infringeixen els drets de l'empresa i plantegen "altres problemes legals greus". A més, afirmen que això "deixarà els Estats Units ressagats en el desplegament del 5G". La companyia asiàtica ha subratllat la seua intenció de "col·laborar" amb el govern estatunidenc amb l'objectiu de "garantir la seguretat" dels seus productes.

Guerra comercial entre els Estats Units i la Xina

Divendres passat, els EUA van començar a aplicar una pujada d'aranzels del 10% al 25% a importacions xineses per valor de 200.000 milions de dòlars; fet al qual la Xina va contestar aquest dilluns amb un altre increment del 10 al 25% en els impostos a les importacions estatunidenques, valorades en 60.000 milions de dòlars. Aquestes tensions comercials han provocat inquietud i dubtes sobre l'evolució de l'economia global.

També et pot interessar