Trump veta la llei del pressupost anual per a Defensa

El president nord-americà ha indultat el pare del seu gendre de diversos delictes fiscals.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / EFE

El president dels Estats Units, Donald Trump, està a punt d'acabar el seu mandat, però continua prenent decisions polèmiques.

L'última ha sigut vetar la llei del pressupost anual de Defensa, per valor de 741.000 de dòlars, aprovat pel Congrés. En un missatge dirigit a la Cambra de Representants, Trump ha afirmat que ho feia perquè "no inclou mesures crucials de seguretat nacional".

Es tracta d'una decisió històrica perquè els últims 59 anys cap president dels Estats Units s'havia oposat a aprovar el pressupost de Defensa, ja que els legisladors del Partit Republicà han afirmat que és un deure patriòtic.

D'altra banda, Trump ha indultat 29 persones. Destaquen principalment, els seus excol·laboradors, Paul Manafort i Roger Stone i, sobretot, el seu consogre Charles Kushner, pare del seu gendre Jared Kushner.

Kushner, de 66 anys, va complir dos anys de presó després de declarar-se culpable el 2004 de setze delictes d'evasió fiscal, un per represàlies contra un testimoni federal i un altre per mentir a la Comissió Electoral Federal.

També et pot interessar

stats