Trump torna i anuncia Truth Social per a competir amb Facebook i Twitter

L'expresident del EUA anuncia el llançament de la seua pròpia empresa mediàtica amb plans per a obrir una xarxa social i un servei de vídeo per subscripció

L'imitador de Donald Trump posa amb un xiquet en la Trump Tower a Nova York el passat 17 d'octubre
L'imitador de Donald Trump posa amb un xiquet en la Trump Tower a Nova York el 17 d'octubre passat / David 'Dee' Delgado (Reuters)

L'expresident nord-americà Donald Trump ha anunciat el llançament de la seua pròpia empresa mediàtica, amb plans de moment per a obrir una xarxa social i un servei de vídeo per subscripció.

L'empresa es dirà Trump Media Technology Group (TMTG) i, segons un comunicat de l'exmandatari, la seua missió és "crear un rival al consorci de mitjans progressistes i combatre les companyies Big Tech de Silicon Valley". Trump acusa aquestes empreses d'"haver usat el seu poder de manera unilateral per a silenciar veus opositores als Estats Units".

El primer producte de la nova empresa de Trump que veurà la llum serà la seua xarxa social, anomenada Truth Social (veritat social). L'aplicació ja figura en l'App Store d'Apple, encara que segons indica no estarà disponible fins a febrer de 2022.

En el seu comunicat, no obstant això, Trump ha assegurat que l'aplicació començarà a funcionar en una versió de proves a partir de novembre.

TMTG+: vídeo per subscripció

A més de la xarxa social, Trump, que continua controlant el Partit Republicà i que coqueteja amb la idea de tornar a presentar-se a les eleccions presidencials el 2024, ha anunciat el llançament futur d'una plataforma de vídeo per subscripció. Aquesta plataforma es dirà TMTG+ i inclourà "programació d'entreteniment, notícies, podcasts i més".

Des que va haver d'abandonar el poder al gener passat, la idea de crear una empresa mediàtica pròpia ha sobrevolat l'entorn més pròxim a Trump amb l'objectiu de comunicar-se de manera directa amb els seus seguidors, especialment després que les grans xarxes socials com Twitter, Facebook o YouTube suspengueren els seus comptes després de l'assalt al Capitoli.

També et pot interessar

stats