Trump torna a amenaçar de declarar l’emergència nacional per a construir el mur

La Casa Blanca ja ha començat a treballar en una possible declaració.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / Jim Lo Scalzo (Efe)

El president nord-americà, Donald Trump, ha reafirmat l’amenaça de declarar una emergència nacional. D’aquesta manera, vol forçar la reassignació de fons militars per a la construcció del mur a la frontera amb Mèxic.

“Tinc tot el dret a demanar una emergència nacional. No hauria d’arribar a declarar-la perquè això és de sentit comú. [...] Necessitem un mur”, ha dit en declaracions als periodistes a la localitat fronterera de McAllen (Texas, EUA).

Trump va visitar ahir la frontera per a insistir en la “necessitat” d’alçar un mur amb Mèxic. Tot això en el context d’una parada administrativa que manté una quarta part del govern paralitzat des de fa 20 dies per la falta d’acord entre el mandatari i els demòcrates respecte a la barrera fronterera.

Els últims dies la Casa Blanca ha començat a treballar en una possible declaració d’emergència nacional i ha estudiant diferents vies de finançament, incloent-hi el pressupost no utilitzat del Cos d’Enginyer de l’Exèrcit nord-americà, segons ha informat el diari The Washington Post.

També et pot interessar

stats