Trump suggereix ajornar les eleccions als Estats Units

Assenyala que l'ús del vot per correu farà d'aquests comicis “els més fraudulents de la història”.

Imatge d'arxiu del president dels Estats Units, Donald Trump
Imatge d'arxiu del president dels Estats Units, Donald Trump / Efe

Quan falten 96 dies per a les eleccions als Estats Units, el president Donald Trump, que aspira a la reelecció, ha suggerit aquest dijous endarrerir-les argumentant que l'ús del vot per correu farà d'aquests comicis “els més fraudulents en la història”.

Amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, nombroses autoritats estatals i organitzacions de la societat civil promouen el vot per correu per a l'elecció del 3 de novembre que, a més de decidir la presidència del país, renovarà un terç del Senat i la totalitat de membres de la Cambra de Representants.

“Amb el vot universal per correu, la de 2020 serà l'elecció més imprecisa i fraudulenta de la història”, ha afirmat Trump en el seu compte de Twitter. Per això proposa: “ajornar l'elecció fins que la ciutadania puga votar de manera apropiada i segura?”.

Aquesta proposta per part del republicà l’ha feta després de saber que el PIB dels Estats Units es va desplomar un 32,9% en el segon trimestre de 2020, la major caiguda de la seua història. A més, Trump apareix en la majoria de les últimes enquestes electorals per darrere del seu possible rival, el demòcrata Joe Biden.

En 244 anys d'existència de la república mai s'ha suspés una elecció nacional als Estats Units, ni tan sols la de 1864, que va ocórrer quan el país estava en el tercer any de la seua guerra civil. D'acord amb la Constitució, el president dels Estats Units no té autoritat legal per a postergar o cancel·lar una elecció i és el Congrés el que ha de determinar la data dels comicis.

També et pot interessar

stats