Trump: “Soc la persona menys racista de la sala”

El candidat republicà i el demòcrata, Biden, s'enfronten per la immigració en l'últim debat previ a les eleccions

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el candidat demòcrata, Joe Biden, en l'últim debat abans de les eleccions de novembre
El president dels Estats Units, Donald Trump, i el candidat demòcrata, Joe Biden, en l'últim debat abans de les eleccions de novembre / Shawn Thew (EFE)

L'últim cara a cara entre Donald Trump i Joe Biden ens deixa un debat més calmat que el primer, però tot per decidir. El coronavirus, però sobretot, el racisme i la immigració han sigut els assumptes on més han xocat el dos aspirants a la presidència dels Estats Units, que es decidirà en les eleccions del pròxim 3 de novembre.

Trump ha pujat a l'escenari sense mascareta, mentre que Biden la duia posada. El debat ha transcorregut sense interrupcions, molt més assossegat que el primer. Però no han evitat els atacs. Biden ha acusat Trump d'actuar de forma criminal en la seua política de separar les famílies migrants en les fronteres amb Mèxic. Per la seua part, Trump ha assegurat que el seu govern tracta molt bé els 500 xiquets separats dels seus pares, i afirma que ell no és racista.

De fet, no ha dubtat a afirmar que era “la persona menys racista de la sala”. Paraules sobre les quals el seu contrincant no ha dubtat a ironitzar i l’ha comparat amb Abraham Lincoln.

La pandèmia de la Covid-19 també ha estat damunt de la taula en el debat. Donald Trump s'ha limitat a dir que està convençut que d’ací a unes setmanes estarà la vacuna contra el coronavirus. “No és una garantia, estarà per a finals d'any, però crec que hi ha una alta probabilitat que dues farmacèutiques la tinguen en qüestió de setmanes i crec que es distribuirà de forma molt ràpida”, ha matisat.

També et pot interessar

stats