Trump sanciona la Xina i trenca la relació dels Estats Units amb l'OMS

El president nord-americà ha assegurat que no hi haurà més beneficis comercials per a Hong Kong.

El president nord-americà, Donald Trump
El president nord-americà, Donald Trump / Reuters.

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat aquest divendres que imposarà sancions a alguns ciutadans xinesos i que ha ordenat al seu govern "trencar" la relació amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), a la qual acusa d'haver gestionat malament l'emergència sanitària de la Covid-19.

Trump ha avançat la fi dels beneficis comercials a Hong Kong, respecte de la Xina, inclosos els beneficis aranzelaris. "Les nostres accions seran fortes i significatives" ha dit el mandatari en una declaració a la premsa sobre la controvertida llei de seguretat nacional per a Hong Kong, acabada d'aprovar a la Xina.

A més, Trump ha assegurat que no hi haurà més aportacions econòmiques a l'OMS, per creure "en excés" les informacions aportades per la Xina sobre la pandèmia. L'anunci de Trump suposa la suspensió permanent de la contribució del seu país a l'organització, ara congelada i que s'estima entre 400 i 500 milions de dòlars a l'any, una quantitat que suposa el 15% del pressupost total de l'organisme.

També et pot interessar

stats