Trump s'asseu davant del jutge en la primera jornada del juí per frau continuat contra ell

Els increments de valor patrimonial declarats durant dècades per Trump estan basats en la fantasia, segons el jutge

Juí a Donald Trump

La primera sessió del juí per frau continuat contra l’expresident nord-americà Donald Trump s'ha celebrat aquest dilluns, en què ell i altres col·laboradors haurien guanyat més de 1.000 milions de dòlars en mentir sobre el seu patrimoni. Trump ha acusat de corrupció la fiscal del cas i el jutge, i ha reiterat que és víctima d'una caça de bruixes.

Imatges inèdites de Donald Trump, assegut al banc dels acusats, a punt de començar el juí on ells, dos dels seus fills i dos socis s'enfronten a 250 milions en multes. Els increments de valor patrimonial declarats durant dècades per Trump estan basats en la fantasia, segons el jutge. Unes sobrevaloracions per les quals hauria obtingut més de 1.000 milions de dòlars de bancs i asseguradores.

El seu advocat l'ha presentat com un dels empresaris més exitosos de la història. Poc abans d'entrar a la sala, l'expresident reitera que tot és fruit d'una persecució política. “És només la continuació de la caça de bruixes més gran feta fins ara”. L'expresident ha assegurat que les valoracions fetes per les acusacions són ridícules i que es tracta d'una persecució perquè lidera les enquestes electorals de les eleccions del 2024.

De moment, el jutge ha cancel·lat les llicències de negoci de Trump a l'estat. L'imperi empresarial de l'expresident dels Estats Units Trump està en perill, tot i que l'altre imperi, el de la popularitat, sembla més viu que mai.

També et pot interessar

stats