Trump retirarà tropes de l’Afganistan i l'Iraq abans de deixar la Casa Blanca

Ha destituït el cap de Ciberseguretat que ha negat en tot moment l'existència de frau en les eleccions.

Trump i el fins ara cap de Ciberseguretat dels Estats Units, Chris Krebs, es donen la mà en una imatge d'arxiu
Trump i el fins ara cap de Ciberseguretat dels Estats Units, Chris Krebs, es donen la mà en una imatge d'arxiu / Reuters

Tot i tindre les hores contades, l'encara president dels Estats Units, Donald Trump, continua la seua activitat política. En aquesta ocasió, el líder nord-americà ha anunciat, a través del nou secretari de Defensa, Christopher Miller, que el país retirarà tropes de l’Afganistan i l’Iraq.

Actualment, els Estats Units mantenen un contingent de vora 4.500 militars a l'Afganistan i vora 3.000 a l'Iraq. La intenció del mandatari és reduir el nombre de soldats fins als 2.500 en cada país abans del dia 15 de gener, cinc dies abans que Joe Biden prenga possessió del càrrec de president dels Estats Units.

La retirada de tropes es deu principalment a un acord que van signar al febrer els talibans amb els Estats Units, a través del qual els americans havien de retirar les tropes en un període de 14 mesos i els insurgents es comprometien que el territori afganés poguera donar suport a activitats terroristes en el futur. A més, també es comprometien a alliberar membres de les forces de seguretat afganeses.

Trump destitueix el cap de Ciberseguretat

L'altra controvertida decisió que ha pres el president dels Estats Units en les últimes hores és la de destituir el més alt càrrec de Ciberseguretat del país, Chris Krebs. Krebs va assegurar la setmana passada que les eleccions havien sigut les "més segures de la història", fet que no va agradar a Trump, que continua assegurant que hi va haver frau i moltes irregularitats.

Krebs ha sigut el primer director de l'Agència de Seguretat d'Infraestructura i Ciberseguretat, un càrrec creat al 2018 per Trump, ja que fins aquell moment, l'agència estava liderada per un subsecretari del Departament de Seguretat Nacional.

També et pot interessar

stats