Trump ratifica a Kenosha la mà dura contra les protestes per la brutalitat policial

El president assegura que els "polítics imprudents d'extrema esquerra impulsen el destructiu missatge que les forces de l'orde són racistes".

Manifestants a favor i en contra de la visita del president dels Estats Units, Donald Trump, a Kenosha, Wisconsin
Manifestants a favor i en contra de la visita del president dels Estats Units, Donald Trump, a Kenosha, Wisconsin / Kamil Krzaczynski (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ratificat a Kenosha (Wisconsin), on un policia blanc va disparar set vegades per l'esquena contra l'afroamericà Jacob Blake, la mà dura contra les protestes violentes, que ha atribuït a l'esquerra radical i al "terrorisme domèstic". Així, ha defensat l'enviament de tropes de la Guàrdia Nacional i agents federals a Kenosha.

Trump ha arribat a la ciutat que ha sigut escenari de protestes després de conéixer-se l'incident que va deixar a Blake reclòs en un hospital. En la seua visita, no s'ha reunit amb la família de Blake, i, en ser consultat sobre aquest tema, ha afirmat: "Em sent molt malament per qualsevol persona que passe per això".

En un intent per rebaixar la tensió, Trump ha indicat que els policies "estan sota una tremenda pressió" i malgrat tindre 15 anys d'experiència i un historial impecable, de sobte, tenen "un quart de segon" per a prendre una decisió. El president, que al novembre disputarà la seua reelecció amb el candidat presidencial demòcrata, Joe Biden, ha assegurat que els "polítics imprudents d'extrema esquerra continuen impulsant el destructiu missatge que la nostra nació i les forces de l'orde són opressives o racistes".

Tayor, Floyd i Blake

El de Blake es converteix en un nou episodi de brutalitat policial contra els afroamericans als Estats Units, després dels que van involucrar a George Floyd i Breonna Taylor.

Melania Trump va usar un e-mail privat per a assumptes oficials

D'altra banda, segons una exasesora de la primera dama dels EUA, Melania Trump, aquesta ultimava usar comptes privats de correu electrònic per a assumptes oficials a la Casa Blanca, el mateix fet pel qual Donald Trump va arribar a demanar la "presó" per al seu rival en les eleccions de 2016, la demòcrata Hillary Clinton.

També et pot interessar

stats