Trump prohibeix qualsevol negoci amb TikTok en 45 dies

Considera que aquesta aplicació suposa una amenaça per a la seguretat nacional dels Estats Units.

Donald Trump, en una imathe d'arxiu
Donald Trump, en una imathe d'arxiu / Tom Brenner (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat aquest dijous una orde executiva amb què prohibeix en 45 dies qualsevol transacció o negoci amb ByteDance, el desenvolupador xinés de TikTok. "Els Estats Units han de prendre accions agressives en contra dels propietaris de TikTok per a protegir la nostra seguretat nacional", ha afirmat Trump en el text de l'orde, que eliminarà l'aplicació als Estats Units si no canvia de mans.

El govern de Trump diu que TikTok suposa una amenaça per a la seguretat nacional dels Estats Units i està buscant forçar-ne la venda a una empresa nord-americana, com Microsoft, que ha mostrat interés per la popular xarxa social.

"La recopilació de dades [de TikTok] amenaça de fer que el partit comunista xinés puga accedir a la informació personal i privada dels nord-americans, cosa que potencialment permetria que la Xina rastrejara les localitzacions dels empleats i contractistes federals, creara expedients d'informació personal per a xantatge i realitzara espionatge corporatiu", apunta l'orde.

Trump ja va anunciar la intenció de prohibir la xarxa social xinesa, just un mes després que el secretari d'estat dels Estats Units, Mike Pompeo, assegurara que estaven considerant restringir l'accés a aquesta xarxa social.

També et pot interessar