Trump pretén limitar el nombre d'immigrants en situació legal

El Govern dels Estats Units ha anunciat una norma que facilitaria rebutjar permisos de residència o alguns visats.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El Govern dels Estats Units ha anunciat aquest dilluns una norma que redueix la quantitat d'immigrants en situació legal a qui permet ingressar i residir al país, per facilitar el rebuig de les sol·licituds dels permisos de residència o d'alguns visats.

La norma, que el Registre Federal divulgarà oficialment dimecres i entrarà en vigor 60 dies després de la publicació, està dissenyada perquè els immigrants amb ingressos baixos no puguen arribar o romandre al país. El Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units ha explicat que podran determinar si la persona forana s'ha convertit en una "càrrega pública" per a l'administració, és a dir, si "depén principalment" de l'assistència dels fons públics per a subsistir i després cancel·lar el seu estatus d'immigració.

Grups defensors dels immigrants alerten que aquesta regla discriminaria les persones dels països més pobres, mantindria les famílies separades i encoratjaria els residents en situació legal a renunciar a ajuda pública que probablement necessiten per a subsistir.

També et pot interessar

stats