Trump pressiona amb tancar el Congrés per a nomenar càrrecs sense supervisió

El nombre de contagis de Covid-19 passa la barrera dels dos milions de persones en tot el món, de les quals 725.000 són d’Amèrica.

Trump, aquest dimecres
Trump, aquest dimecres / Leah Millis (Reuters)

Les amenaces del president Donald Trump van dirigides en aquesta ocasió al Congrés. La setmana passada va carregar contra l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a la qual finalment ha tallat els fons, i ara dona un ultimàtum a les dues cambres legislatives per a poder nomenar càrrecs sense supervisió.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha pressionat aquest dimecres amb tancar el Congrés si aquest segueix sense reunir-se per la pandèmia de la Covid-19 per a poder nomenar càrrecs sense la supervisió del legislatiu.

Trump ha apel·lat aquest dimecres a un poder constitucional mai abans esmentat per a advertir que si Congrés i Senat no acorden reunir-se, suspendrà l'activitat de les cambres per iniciativa pròpia. En aquests dies de confinament per a frenar l’expansió del coronavirus, el Congrés continua formalment obert però sense activitat, la qual cosa impedeix designar nous alts càrrecs. “La pràctica actual d’abandonar la ciutat (Washington) mentre es realitzen sessions falses pro forma és un incompliment del deure que el poble estatunidenc no pot permetre’s durant aquesta crisi. És una estafa”, ha apuntat aquest dimecres el president dels Estats Units en roda de premsa.

El mandatari culpa l’oposició demòcrata de la paràlisi i dona per fet que el Senat, controlat pels republicans, estarà d’acord a suspendre les activitats per a donar-li aquest poder. “Si la cambra baixa (en mans demòcrates) no accepta aquesta suspensió, exerciré la meua autoritat constitucional per a tancar les dues cambres”, ha advertit Trump, en afirmar que el govern “necessita” que els congressistes tornen al treball.

El Senat no té previst reunir-se fins al 20 d’abril, mentre que la cambra baixa s’ha citat el 4 de maig. Malgrat la falta d’activitat, els congressistes van ser capaços de negociar, legislar i aprovar a la fi de març el paquet d’estímul econòmic de 2,2 bilions de dòlars per a respondre a la pandèmia, el més gran de la història dels Estats Units.

Amèrica supera els 725.000 de contagis enmig de tensions polítiques

El coronavirus segueix sumant cada dia més infectats a Amèrica, on hi ha ja 725.000 contagis, enmig de la preocupació per les poques proves que tenen fins al moment la majoria dels països i les tensions polítiques als Estats Units i el Brasil.

El nombre d’infectats per la pandèmia de la Covid-19 ha superat la barrera dels dos milions de persones en tot el món. Són dades confirmades per l’OMS, que destaca que el nombre de morts frega la xifra de 130.000. L’organització internacional ha recalcat en la seua cita diària amb els mitjans que l’estat de Nova York continua com sent l’epicentre mundial del virus, mentre que els Estats Units acumulen més de 26.000 víctimes mortals i més de 600.000 positius. Per darrere del país nord-americà, els més afectats per nombre de casos i de decessos són Espanya, Itàlia, Alemanya i França.

46 noves infeccions a la Xina, la majoria arribades de l’exterior

La Xina ha registrat aquest dimecres 46 nous casos de coronavirus, el mateix nombre que el dia anterior, dels quals 34 són persones procedents de l’estranger. El país asiàtic redueix així els coneguts com casos importats, després que en els tres dies anteriors es registrara un significatiu repunt provocat per ciutadans xinesos arribats des de Rússia.

La Comissió Nacional de Salut ha anunciat que no s’ha produït cap nova defunció, 76 pacients van ser donats d’alta i es van reduir 18 casos greus, mentre que 521 contactes pròxims als infectats que estaven en observació mèdica han tornat a casa.

La xifra d’infectats actius se situa en 1.107 persones, 95 d’elles en estat greu. El total de casos registrats des de l’inici de la malaltia puja a 82.341, dels quals 77.892 han sigut donats d’alta i 3.342 afectats han mort.

També et pot interessar

stats