Trump presenta Amy Barrett com a candidata a jutgessa en el Suprem

Ocuparia la vacant de la magistrada Ruth Ginsburg, que va morir la setmana passada.

El president Trump i la jutgessa Amy Barret durant l'acte per a anunciar la nominada al Tribunal Suprem
El president Trump i la jutgessa Amy Barret durant l'acte per a anunciar la nominada al Tribunal Suprem / Carlos Barria (Reuters)

El president dels Estats Units ha presentat Amy Coney Barrett com a candidata a ocupar la vacant que ha deixat la jutgessa Ruth Ginsburg en el Tribunal Suprem.

La jutgessa es converteix en la candidata de la dreta conservadora per a ocupar el lloc en el màxim tribunal dels Estats Units. L'anunci no ha sigut una sorpresa per a l'opinió pública, ja que ja va sonar el seu nom per a cobrir l'anterior vacant el 2018. Barrett és una persona de gran religiositat i fermament contrària a l'avortament, un perfil conservador molt allunyat del de la progressista i símbol de la lluita per la igualtat de gènere Ruth Ginsburg, que va morir la setmana passada.

El Senat, amb majoria republicana, ha de ratificar la candidatura de qui seria la jutgessa més jove, amb 48 anys, i la quinta dona en la història que accedeix al Tribunal Suprem, l’òrgan judicial més elevat de l’Estat.

Durant l'acte de designació a la Casa Blanca, Trump ha qualificat Barrett com "una de les ments legals més brillants del país". Així mateix, Trump ha agraït els republicans el seu compromís per a garantir que el procés de confirmació de Barrett es desenvolupe de manera "justa" i "oportuna".

Biden demana esperar als resultats electorals

En presentar Barret quan només falten 38 dies per a les eleccions presidencials Trump ha trencat la norma no escrita de no proposar candidatures al Tribunal Suprem en campanya electoral. Per això el candidat demòcrata a les eleccions presidencials, Joe Biden, ha demanat que la designació no es confirme fins que es coneguen els resultats de les eleccions, el pròxim 3 de novembre. En un comunicat Biden ha expressat que "el Senat no hauria de decidir sobre aquesta vacant fins que el poble dels Estats Units elegisca el seu pròxim president i el pròxim Congrés". D'aquesta manera, suggereix que siga el president dels Estats Units que isca de les urnes qui propose el substitut o la substituta de la magistrada Ginsburg.

També et pot interessar

stats