Trump prepara uns cent indults, entre els quals no s'inclou ell mateix

Les accions de clemència en el seu últim dia en el càrrec, el 20 de gener, inclouen criminals de "coll blanc" i coneguts rapers

El president dels Estats Units, Donald Trump, en una imatge d'arxiu
El president dels Estats Units, Donald Trump, en una imatge d'arxiu / Jim Lo Scalzo (Efe)

El president dels EUA, Donald Trump, preveu emetre al voltant d'uns 100 indults i commutacions de penes en el seu últim dia en el càrrec, el 20 de gener, entre els quals no s'inclourà ell mateix, segons ha informat aquest dilluns la cadena CNN. Segons el mitjà, que assegura haver parlat amb tres persones pròximes a aquest assumpte, les accions de clemència inclouen alguns criminals de "coll blanc" (delictes de frau comesos per persones amb un nivell socioeconòmic alt) i coneguts rapers.

Els indults són un dels elements que Trump ha de completar abans que acabe la seua presidència i la deixe en mans del demòcrata Joe Biden. S'espera que l'últim lot d'accions de clemència incloga una combinació d'indults orientats a la reforma de la justícia penal i altres més controvertits obtinguts o distribuïts a aliats polítics.

La Casa Blanca, encara sota la presidència de Trump, va celebrar una reunió aquest diumenge per a confeccionar la llista d'indults. El mandatari, que havia estat firmant un gran nombre de perdons i commutacions de penes a un ritme constant durant el Nadal, va parar de fer-ho en els dies previs i posteriors als disturbis del 6 de gener, quan va tindre lloc l'assalt al Capitoli.

Els disturbis que van portar al segon juí polític en contra de Trump han complicat el seu desig de perdonar-se a ell mateix, els seus fills i el seu advocat personal Rudy Giuliani o, almenys, així ho creuen els funcionaris consultats per la CNN.

Encara que sempre existeix el dubte referent a això, ja que només Trump sap el que farà amb el seu últim poder presidencial abans de deixar oficialment el càrrec al migdia del 20 de gener.

També et pot interessar