Trump, positiu per coronavirus

El president dels Estats Units ha anunciat per Twitter que tant ell com la primera dama, Melania, estan contagiats.

Donald Trump usant mascareta en una aparició pública a Carolina del Nord.
Donald Trump usant mascareta en una aparició pública a Carolina del Nord. / Carlos Barria (Reuters)

Donald Trump ha donat positiu en coronavirus. El president dels Estats Units ho ha notificat en el seu compte de Twitter. "Aquesta nit, la primera dama i jo mateix hem donat positiu en Covid-19. Comencem el nostre procés de quarantena i recuperació immediatament. Junts ho superarem!", ha escrit Trump en la xarxa social de la qual és assidu.

En una entrevista en la cadena de televisió Fox News, Trump havia anunciat hores abans que ell i la seua dona havien decidit sotmetre's al test després que una de les seues col·laboradores més estretes, Hope Hicks, donara positiu. Hicks va viatjar en l'Air Force One amb el president a Minnesota, durant un míting de campanya i a Cleveland (Ohio), on es va celebrar el primer debat electoral amb el candidat demòcrata Joe Biden. El mateix avió el compartiren al voltant de vint persones, entre col·laboradors de la Casa Blanca i familiars de Trump.

A Trump i a Hickes se'ls ha vist sense mascareta en diferents moments del viatge. El president dels Estats Units no sol usar-la en públic i es va burlar de la seua utilitat fins a les acaballes de juliol, quan va canviar de discurs, coincidint amb un nou rècord de contagis al país.

D'altra banda, el contagi de Trump ofereix una nova evidència de l'escassa efectivitat de la hidroxicloroquina per a la prevenció o el tractament de la Covid-19. Tant el president dels EUA com el del Brasil, Jair Bolsonaro, han fet proselitisme del seu ús per a protegir-se contra una infecció per coronavirus. Els dos, però, han acabat contagiant-se.

El positiu impacta de ple en la campanya presidencial nord-americana, els comicis de la qual estan previstos per al pròxim 3 de novembre.

També et pot interessar

stats