Trump ordena suspendre els vols dels Boeing 737 MAX

La decisió del president dels Estats Units s'ha produït poc després que el Canadà s'afegira al veto global a aquest model d'avió.

Imatge: Efe
Imatge: Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ordenat que se suspenguen "immediatament" els vols dels avions Boeing 737 MAX 8 i 9 després de l'accident d'Ethiopian Airlines que es va registrar diumenge i en què van morir 157 persones.

El mandatari nord-americà ha explicat que qualsevol avió d'aquest model que estiga actualment en l'aire serà immobilitzat "fins a nou avís" en el moment en què arribe a la destinació. La decisió de Trump ha arribat poc després que el Canadà haja tancat l'espai aeri als Boeing 737 MAX 8 i 9. Amb aquestes dues incorporacions, són ja 43 els països que han prohibit aquest tipus d'aeronau, i més de 30 aerolínies. La Unió Europea va cancel·lar també tots els vols operats per aquest model del fabricant estatunidenc.

El veto global està afectant diversos aparells en tot el món. Un procedent de Banjul (Gàmbia) i amb destinació Brussel·les va aterrar aquest dimarts a l'aeroport d'Alacant-Elx abans que entrara en vigor la suspensió temporal de les operacions a l'espai aeri europeu.

També et pot interessar

stats