Trump manté el xantatge: o s'alça el mur o l'administració continuarà paralitzada

El president dels EUA s'alça de la reunió amb els demòcrates per a desbloquejar l'administració federal davant de la negativa a finançar la barrera.

El president dels Estats Units d'Amèrica, Donald J. Trump
El president dels Estats Units d'Amèrica, Donald J. Trump / Jim Young (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha abandonat precipitadament la reunió que mantenia amb els líders demòcrates per a desbloquejar l'administració federal, que ja du 19 dies paralitzada. El bloqueig manté milers de funcionaris sense cobrar el sou i impedeix gestions bàsiques per a la ciutadania. 

"El president li ha preguntat a Nancy Pelosi, portaveu dels demòcrates a la Cambra de Representants: Donaràs suport al meu mur?” Ella ha dit que no i s'ha alçat i ha dit, aleshores no tenim res a parlar. I se n'ha anat", ha relatat als mitjans de comunicació un altre dels assistents a la reunió, el líder de la minoria demòcrata al Senat Chuck Schumer, que ha qualificat l'actitud de Trump d’enrabiada. 

El mateix Trump ha qualificat de “pèrdua de temps” la reunió en el seu compte de Twitter. “Nancy ha dit, NO. I jo li he dit “bye-bye” ha escrit en la xarxa social.

Poc abans, Trump havia insistit als legisladors republicans en el Congrés “la necessitat del mur” i la voluntat de mantindre tancada l'administració “el temps que faça falta”. 

Demòcrates i republicans intenten desbloquejar el tancament parcial de l'administració nord-americana, mentre Trump compromet tota solució al fet que s'aprove el finançament d'un mur d'acer de 1.600 quilòmetres a la frontera amb Mèxic.

Segons un grup d'enginyers, la infraestructura tardaria més de 10 anys a construir-se i suposaria la contractació d'uns 10.000 obrers.

El president dels EUA reclama als demòcrates que aproven una dotació de 5.700 milions de dòlars per a iniciar la construcció, que donarien, de moment, per a 370 quilòmetres de barrera, segons els mateixos experts. 

També et pot interessar

stats