Trump i Kim Jong-un comencen amb optimisme la seua segona cimera al Vietnam

Els principals assumptes són la desnuclearització completa de Corea del Nord i l’alçament de les sancions contra Pyongyang.

Trump i Kim s’han donat la mà a l’hotel Sofitel Metropole de Hanoi, a Vietnam
Trump i Kim s’han donat la mà a l’hotel Sofitel Metropole de Hanoi, a Vietnam / Reuters

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, han començat aquest dimecres a Hanoi, al Vietnam, la seua segona cimera amb gestos càlids i missatges optimistes, huit mesos després de la històrica primera trobada a Singapur. Els principals assumptes que han de tractar són la desnuclearització completa de Corea del Nord i l’alçament de les sancions contra Pyongyang.

Somrients i relaxats, Trump i Kim s’han donat la mà durant uns nou segons davant d’un fons amb sis banderes estatunidenques intercalades amb sis més nord-coreanes, a l’hotel Sofitel Metropole de Hanoi.

Trump ha dit que creu que la cimera serà “un èxit” i ha negat haver rebaixat les seues expectatives sobre el procés de desnuclearització de Corea del Nord. El president nord-americà ha assegurat que la seua relació amb Kim “és realment bona” i que confia que aquesta nova trobada siga tan exitosa o més que la cimera de Singapur. “El seu país té un potencial econòmic increïble, il·limitat, i crec que tindrà un gran futur i que vosté serà un gran líder”, ha dit Trump a Kim.

El líder nord-coreà ha agraït la “decisió valenta” de Trump de començar a dialogar amb el seu país, i ha recordat que les dues parts han aconseguit “superar obstacles i estar ací hui”, la qual cosa ha requerit molta paciència i esforç. “Estic segur que la cimera tindrà un bon resultat i espere que puguem assolir els grans objectius que la gent espera”, ha assegurat Kim. 

També et pot interessar

stats