Trump insinua que deixarà el càrrec si el Col·legi Electoral vota per Biden el 14 de desembre

El president considera que serà en "un error perquè va haver-hi un frau massiu", ja que "les eleccions estaven falsejades i jo vaig guanyar".

Trump parla a la Casa Blanca, a Washington, amb motiu del Dia d'Acció de Gràcies
Trump parla a la Casa Blanca, a Washington, amb motiu del Dia d'Acció de Gràcies / Erin Scott (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha insinuat, per primera vegada, que deixarà el càrrec, si el Col·legi Electoral vota pel demòcrata Joe Biden, encara que manté la seua teoria que va haver-hi frau en el procés electoral del passat 3 de novembre. Trump ha fet aquestes insinuacions durant una compareixença amb periodistes amb motiu de la celebració del Dia d'Acció de Gràcies.

"Certament ho faré i vostés ho saben", ha contestat Trump quan li han preguntat si deixarà la Casa Blanca en el cas que Biden siga declarat guanyador el 14 de desembre pel Col·legi Electoral. Però ha precisat que per a ell serà "una cosa molt difícil d'admetre perquè sabem que va haver-hi un frau massiu" en els comicis presidencials. El president estatunidenc ha insistit que si Biden és declarat guanyador dels comicis, aquest fet es convertirà en "un error" per part del Col·legi Electoral, que és qui ha de proclamar el nou mandatari eixit de les urnes.

De fet, després d'aquesta compareixença, la primera des de les eleccions en les quals ha respost directament a preguntes dels periodistes, Trump ha publicat un nou missatge en el seu compte de Twitter en el qual critica la interpretació que es va fer d'aquestes paraules. "Hui [per ahir] he fet una llarga conferència de premsa després de desitjar als militars un feliç Dia d'Acció de Gràcies, i m'he adonat una vegada més que els mitjans de notícies falses es coordinen perquè el missatge real de tal conferència no isca. El punt principal que he assenyalat ha sigut que les eleccions de 2020 estaven falsejades i que les he guanyades", ha subratllat Trump.

Encara que el president ha fet alguns passos per a afavorir el procés de transició presidencial per a entregar el càrrec a Biden el mes de gener, continua sense reconéixer la victòria del demòcrata i manté un pols judicial contra el recompte electoral.

També et pot interessar

stats