Trump indulta al seu exestratega Steve Bannon, imputat per defraudar donants per al mur amb Mèxic

Segons l'acusació, Bannon es va embutxacar prop d'un milió de dòlars en l'operació i està a l'espera de juí.

Steve Bannon, exestratega del president dels EUA, Donald Trump, en un imatge d'arxiu
Steve Bannon, exestratega del president dels EUA, Donald Trump, en un imatge d'arxiu / Reuters

El president ixent dels Estats Units, Donald Trump, ha indultat aquesta passada nit, hores abans d'abandonar el poder, el seu exestratega Steve Bannon, imputat per suposadament defraudar donants que aportaven diners per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic. Segons l'acusació, es va embutxacar prop d'un milió de dòlars en l'operació. Bannon es va declarar no culpable i està a l'espera de judici, per la qual cosa l'indult de Trump entra en l'atípica categoria de "preventiu".

S'esperava que Trump anunciara prop d'un centenar d'indults, una cosa habitual en els presidents abans d'abandonar el poder, però les últimes informacions apunten al fet que el mandatari esperarà fins a l'últim moment per a fer-ho.

La mesura, encara no confirmada per la Casa Blanca, arriba després de dies de deliberacions en el cercle de Trump sobre la idoneïtat d'indultar un dels arquitectes de la campanya presidencial del magnat en 2016 i dels seus inicis en el govern.

Malgrat el seu important rol, la relació entre Trump i Bannon es va trencar al cap de pocs mesos de la seua arribada a la Casa Blanca quan l'assessor va criticar els fills del mandatari i va ser acomiadat. Trump va arribar a dir que Bannon, que abans havia dirigit el mitjà ultradretà i conspiracionista Breitbart News, havia "perdut el cap", i que quan va ser acomiadat va plorar i va pregar pel seu lloc.

No obstant això, després d'anys distanciats, la relació es va reactivar les últimes setmanes, quan Trump va acudir a Bannon perquè l'assessorara en els seus intents de romandre en el poder a pesar d'haver eixit derrotat en les eleccions.

També et pot interessar

stats